Plusklas Bruinisse - Nieuwerkerk - Oosterland

Nieuwsflits 1 ( 17 september 2019)

In deze eerste nieuwsflits van dit seizoen leest u weer de laatste nieuwtjes uit de plusklas. We zijn vorige week begonnen met de eerste plusklasmorgen. Wat was het gezellig om elkaar weer te zien. We zijn dankbaar dat we allemaal weer gezond en wel aanwezig mochten zijn!

We starten in een nieuwe ruimte, omdat het lokaal van “onze” groep door groep 4 in gebruik is genomen. We zitten nu in de gemeenschapsruimte. Ook dat werkt prima en we hebben veel werkplekken aan de grote tafels! De werkgroepen worden samengesteld op leeftijd, omdat groep 8 soms aan andere, uitgebreidere doelen werkt nu ze aan hun laatste halfjaar begonnen zijn.

De stemming zit er meteen goed in als we een spiegelbeeld opdracht gaan doen. Doen we echt in alles elkaar na in spiegelbeeld? Dat blijkt nog moeilijk te zijn! Want het spiegelbeeld van linkerarm is rechterbeen… Zo heb je je snel vergist! We buigen ons na de pauze over 3-dimensionale tekeningen en gaan er zelf mee aan de slag. Een uitdaging, maar we geven niet zomaar op!

Tot de kerstvakantie hopen we in de Bijbellessen verder te gaan met de behandeling van de Nederlandse geloofsbelijdenis. We verbinden daar de vaardigheden samenvatten en aantekeningen maken aan. Ook werken we weer aan onze persoonlijke doelen.

In deze nieuwsflits delen we u ook mee dat Juf Stouten per 1-1-2020 de plusklas gaat verlaten i.v.m. toenemende werkzaamheden. Het afscheid van de juf zal DV plaatsvinden voor de kerstvakantie. Inmiddels is er gestart met het vinden van een vervanger voor de plusklas. Dit nieuws is de leerlingen vanmorgen vertelt. Indien uw kind niet aanwezig was in verband met Prinsjesdag (Bruinisse) kunt u dit als ouders zelf met uw kind bespreken.

Mocht uw kind het plusklasrapport nog niet hebben ingeleverd, wilt u dan zorgen dat dit alsnog gebeurt? Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Juf Flikweert

Juf Stouten